İzmir “Pastart Festivali”
27-29 Eylül 2019 tarihleri arasında Kültürpark’ta düzenlenen pasta ve tatlı festivali PASTART İZMİR, mutfak tarihçilerini yerli yabancı pasta şefleri ile buluşturdu. Üç gün süren ve Bravo Sponsorluğu’nda Pastart Buluşmaları’na Türk mutfak tarihinin duayen isimleri Nevin Halıcı, Priscilla Mary Işın, Ahmet Örs, Ragıp Güzelbey, Nihal Kadıoğlu Çevik ve Nejat Yentürk ile Azerbaycan’dan Azerbaycan Milli Mutfak Komitesi Başkanı ve Şef Tahir Emiraslanov ve Yunanistan’tan pasta ve tatlı ustası Kosta Antoniadis katıldı. Pastacılık ve tatlıcılığın iç içe geçen serüveninin anlatıldığı etkinlikler ilk gün İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, sonraki günler ise İzmir Sanat’ta gerçekleşti.
Pastart buluşmalarına; Kültürel Araştırmalar Vakfı Mutfak Kültürü Programı Koordinatörü Nihal KADIOĞLU ÇEVİK “Yerel Mutfaklardan Örneklerle Türkiye’nin Az Bilinen Tatlıları” başlığını taşıyan bir söyleşi ile katıldı.