Hamsi Kurban O Göze / Kitap Yayını
Türkiye’nin Kuzeyinde (Karadeniz Bölgesi) geleneksel balıkçılık ve mutfak geleneklerinin araştırılmasına yönelik bir çalışmadır. Hamsi kültürünün tarihsel süreci ve ekosistem içindeki yerini araştıran bilgi ve belgelerle birlikte; KAV tarafından yapılan geleneksel hamsi kültürüne ilişkin araştırmaları kapsamaktadır. ‘Hamsi Kurban O Göze’ adlı kitap KAV tarafından yayına hazırlanmış ve Heyamola Yayınevi tarafından yayınlanmıştır. (2008) . Kitabın yazarları, Nihal Kadıoğlu Çevik (KAV Mutfak Kültürü Programı Koordinatörü), Kudret Emiroğlu (Yazar ve Çevirmen) ve Prof.Dr. Cemal Saydam (Hacettepe Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü) dır.