KÜLTÜREL ARAŞTIRMALAR VAKFI - CULTURAL RESEARCH FOUNDATION

Etkinlikler

Araştırma - Toplantı - Sergi
04
Kas

Mutfak Kültürü Araştırmaları / Karadeniz – Sinop

Sinop Karadeniz kıyısında bir liman kentidir. Bu özelliği onu bir yandan ticaret merkezlerinden biri yaparken diğer yandan bir balıkçılık merkezi konumunda tutmuştur. Sinop mutfağı, tahıldan, sebzeye; meyveden deniz ürünlerine kadar geniş bir ürün ve yemek çeşitliliğine sahiptir. Nokul, mısır çorbası, keşkek, hamursuz tatlısı, kestaneli iç pilav, mantar kavurması, tirit, ıslama, mısır tarhanası, pırasalı mısır ekmeği, hamsili mısır ekmeği, mamalika, balık pilaki, kestane yemeği ve höşmerim ilin başlıca yemek-yiyecek çeşitlerini oluşturur. İl mutfağıyla ilgili derleme ve belgeleme çalışmaları yapılmıştır.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...