Araştırma programında; geleneksel aşçılık, mekan-mutfak, ocak, yiyecek-içeceklerle ilgili araç-gereç ve malzemeler- pişirme araçları, yemek hazırlama ve sunum gereçleri, sofra ve sofra geleneği, öğünlerde yenen yiyecek-içecekler,... Read More
Türkiye’de bölgelere göre; Çingene, Cono, Roman, Şopar, Mıtrıp, Poşa, Gurbet, Abdal gibi isimlerle anılan halk, çoğu zaman kendilerini Roman olarak tanımlamaktadır. Geçmişte falcılık, bohçacılık, kalaycılık... Read More
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Oyuncak Müzesi 23 Nisan 1990’da Türkiye’nin ilk oyuncak müzesi olarak ziyarete açılmıştır. Müze koleksiyonunda bulunan oyuncakların, bilimsel araştırma ve tanıtıma... Read More
Eşsiz bir ekosisteme sahip olan Küre Dağları, 2000 yılında Milli Park ilan edilmiştir. Parkın yanıbaşındaki Pınarbaşı İlçesine bağlı Sümenler, Yamanlar, Kerte ve Muratbaşı köylerinde 2003... Read More
Yerel özellikler gösteren el sanatları ürünleri, giysi ve aksesuarlarına ilişkin; renk, doku, biçim, hammadde, atölye ortamı, üretim ve yapım teknikleri, kullanım özellikleri ve yerleri, fiziksel... Read More
Proje; Avrupa Birliği tarafından 2006-2007 dönemi içinde UNESCO – Kültür ve Turizm Bakanlığı referanslı kültürel hakların korunması / desteklenmesi programı dahilinde yapılmıştır. Çalışma kapsamında, Ardanuç,... Read More
Haftalık dönemlerde kurulan semt pazarlarında çalışan pazarcılar, ticari olduğu kadar kültürel bir alışveriş içerisindedirler. Güncel pazarlarda süregelen gelenekleri anlamak üzere; bu mekanların asıl aktörleri olan... Read More