Aşure Ritüeli
Aşure, Muharrem ayının onuncu günü yapılan bir tatlıdır. Geleneksel olarak en az 7 malzemeden yapılır, bölgede yetişen yiyeceklere göre aşurenin karışım malzemesi... Read More
Learn MoreHamsiname Yayın-Tanıtım Projesi
Tags Mutfak Kültürü
Proje; Avrupa Birliği tarafından 2006-2007 dönemi içinde UNESCO ve Kültür ve Turizm Bakanlığı referanslı kültürel hakların korunması / desteklenmesi programı kapsamında yapılmıştır.... Read More
Learn MoreMutfak Kültürü Araştırmaları
Tags Mutfak Kültürü
Araştırma programında; geleneksel aşçılık, mekan-mutfak, ocak, yiyecek-içeceklerle ilgili araç-gereç ve malzemeler- pişirme araçları, yemek hazırlama ve sunum gereçleri, sofra ve sofra geleneği,... Read More
Learn MoreOrmanın Çocukları / Küre Dağları Milli Parkı
Eşsiz bir ekosisteme sahip olan Küre Dağları, 2000 yılında Milli Park ilan edilmiştir. Parkın yanıbaşındaki Pınarbaşı İlçesine bağlı Sümenler, Yamanlar, Kerte ve... Read More
Learn MoreGürcü Mutfak Kültürü
Tags Mutfak Kültürü
Proje; Avrupa Birliği tarafından 2006-2007 dönemi içinde UNESCO – Kültür ve Turizm Bakanlığı referanslı kültürel hakların korunması / desteklenmesi programı dahilinde yapılmıştır.... Read More
Learn MoreHalk Pazarları / Belgeleme
Haftalık dönemlerde kurulan semt pazarlarında çalışan pazarcılar, ticari olduğu kadar kültürel bir alışveriş içerisindedirler. Güncel pazarlarda süregelen gelenekleri anlamak üzere; bu mekanların... Read More
Learn More