KÜLTÜREL ARAŞTIRMALAR VAKFI - CULTURAL RESEARCH FOUNDATION
Tag

Mutfak Kültürü

 

Aşure Ritüeli

Aşure, Muharrem ayının onuncu günü yapılan bir tatlıdır. Geleneksel olarak en az 7 malzemeden yapılır, bölgede yetişen yiyeceklere göre aşurenin karışım malzemesi...
Read More
Learn More
 

Hamsiname Yayın-Tanıtım Projesi

Proje; Avrupa Birliği tarafından 2006-2007 dönemi içinde UNESCO ve Kültür ve Turizm Bakanlığı referanslı kültürel hakların korunması / desteklenmesi programı kapsamında yapılmıştır....
Read More
Learn More
 

Mutfak Kültürü Araştırmaları

Araştırma programında; geleneksel aşçılık, mekan-mutfak, ocak, yiyecek-içeceklerle ilgili araç-gereç ve malzemeler- pişirme araçları, yemek hazırlama ve sunum gereçleri, sofra ve sofra geleneği,...
Read More
Learn More
 

Ormanın Çocukları / Küre Dağları Milli Parkı

Eşsiz bir ekosisteme sahip olan Küre Dağları, 2000 yılında Milli Park ilan edilmiştir. Parkın yanıbaşındaki Pınarbaşı İlçesine bağlı Sümenler, Yamanlar, Kerte ve...
Read More
Learn More
 

Gürcü Mutfak Kültürü

Proje; Avrupa Birliği tarafından 2006-2007 dönemi içinde UNESCO – Kültür ve Turizm Bakanlığı referanslı kültürel hakların korunması / desteklenmesi programı dahilinde yapılmıştır....
Read More
Learn More
 

Halk Pazarları / Belgeleme

Haftalık dönemlerde kurulan semt pazarlarında çalışan pazarcılar, ticari olduğu kadar kültürel bir alışveriş içerisindedirler. Güncel pazarlarda süregelen gelenekleri anlamak üzere; bu mekanların...
Read More
Learn More

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...